Baconsås

Baconsås är en snabb och lättlagad rätt som passar att serveras med både pasta och potatis, det behövs även inte så mycket kryddor eftersom när man steker bacon så får man en god smak utav dom eftersom bacon är rätt så salt.

Baconsås:
4 port


2 packet bacon (ca 260g)
5 dl matlagningsgrädde eller mjölk (jag brukar blanda)
5 msk mjöl
Grillkrydda om det behagas för att få mer smak på såsen.



1. Börja med att klippa baconen i lagom tjocka bitar (ca 2 cm)
2. Stek sedan dom på en lagom värme så dom delar på säg och får lite färg. Men inte för mycket, dom ska inte bli knaperstekta eftersom man ska göra en sås till.


3. Krydda sedan på med grillkrydda (jag rekommenderar det för smakensskul) och låt det steka en stund och häll sedan i matlagningsgrädden/mjölken och låt det stå och puttra på en stund.
4. Red sedan såsen med att sila i mjölet, blir den för tunn är det bara hälla i mer och är den för tjock så häll då i mer mjölk. (ofta eftertjocknar den när den stått en stund)


5. Servera sedan till t.ex makaroner eller koktpotatis och låt det smaka. Ketshup är en god smaktillsättare som kan vara gott att ha till maträtten.



Kommentarer
Postat av: Linus

Kanon gott provade att göra det hemma. Valde även att ha i lite salt och vitt peppar för lite extra smal men det är ju upp till var och en. Rekommenderas verkligen!



Helt klart 5 av 5 :D

2010-03-23 @ 20:46:48

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0