CarrosCurrysås
CurryCurryCurry
Det är jag själv helt tokig och brukar även kallas för "CurryCarro" av min bästavän jessika haha. Men det ska vi inte prata om nu utan nå ska vi prata om currysås som jag älskar.
Brukar alltid göra en hemmagjord varm,god currysås när jag äter olika kyckling rätter och jag bara älskar det. Självklart finns det inte bara varm currysås. Det finns ju olika och i olika konsistenser men detta är i alla fall min egna och jag själv tycker den är suverän och dom som har smakat på den har faktsikt hållt med om att det är gott.
CarrosCurrysås
2 port
1 msk smör
3 dl vatten
1 hönsbuljon
2 tsk curry
2-3 msk mjöl
1. Börja med att smälta smöret i en kastrull och rör sedan ner curryn i det och rör om medans det fräser. Detta måste göras för att det ska bli smak på currysås. Fräser man inte curryn i smöret så måste man ha i jätte mycket curry sen och då blir det bara en stark och dåligsmak så detta är viktigt!
2. Häll sedan i vattnet och smula ner hönsbuljongen och låt det koka.
3. När såsen kokar så reder du den genom att sila ner mjölet
4. Låt koka en stund och ta sedan av den från plattan och häll upp i en skål.
5. Servera sedan till någon kycklingrätt eftersom det är då Currysås passar bäst!