Pizza (med skinka och räkor)
Pizza Taim
Jo ni nu äre allt dags för att mysa upp helgen med något riktigt mumsigt.
Pizza är något som vi äter lite då och då, ofta köper vi det dirket ifrån en pizzeria men varför inte göra din egen favorti pizza hemme? Du kan ha på vad du vill och hur mycket du vill, inge snålande här utan det är bara att fylla på med alla härligheter just du gillar.
Här är min favorti en "Buzzola ala Caroline" :)
Pizzadeg:
2 Stora plåtar/4 pizzor
4dl vatten
50g jäst
4 msk rapsolja
1tsk salt
8-10 dl vetemjöl
Fyllning:
500 g burkskinka
200 g tomatsås
400 g skaladeräkor
Vanlig hushållsOst efter så mycket du själv behagar (skär med en osthyvel eller riv med rivgärn eller använd en hushållsasistent)
Kryddor:
Pizzakrydda
Organo
1. Börja med att hetta upp vattnet till fingervarmt (37grader) och häll i en stor bunke
2. Smula sedan ner jästen och rör om lite och tillsätt sedan salt och olja.
3. Häll sist i mjölet och börja med att ta hälften utav de och sedan mer och mer beroende på hur kladdig den känns. Degen har tillräckligt med mjöl när den blir slät och släpper bunken.
4. Låt den sedan jäsa dragfritt under en bakduk i ca 1 timme.
5. Sätt på ugnen på 275 grader
6. Dela degen i två lika stora delar och knoda den en stund,
kavla sedan ut den på ett mjölat bakbord eller direkt på en mjölad plåt. (Jag brukar kavla ut den lite på bordet sedan lägga den på plåten och kavla ut resten där)
7. Mixa dom krossade tomtarena i en mixer och bredöver dom över pizzadegen, skär sedan skinkan i små tärningsbitar eller i smala strimlor och lägg över och sedan räkorna.
8. Sist så skivar/river du på osten och krydda efter behag och ställ sedan in plåten mitt i ugnen på 275 grader i 10 minuter.
Ta ut plåten och servera pizzan med en pizza sallad eller bara så som den är. Guuuudomligt god och perfekt att bjuda vännerna på en trevlig fredagskväll eller en mysig filmkväll.