Äppelmarmelad
Äppelmarmelad är nästan lika lätt att laga som äppelmos och passar perfekt på t.ex rostat bröd och du får lite smakvareation en att bara ha på apelsinmarmelad som de flesta brukar ha + att detta är nyttigare en den marmeladen du köper i affärerna
½ kg äpplen
3-4 dl socker
1. Börja med att skala och hacka äpplerna i småbitar.
2. Häll dem sedan i en kastrull och tillsätt socker.
3. Hetta upp plattan till ca (6an) och rör om då och då så inte sockret bränner fast.
4. Detta tar ca 1-2 timmar men kom ihåg när äpplena och sockret börjat koka ihop blir det mera likt ett mos än marmelad. Då istället för att hälla i en massa mera socker så häller du ut lite utav vattnet och låter det sedan koka vidare tills de tjocknar.
5. Och så vips så har du ett gott och lite nyttigare pålägg till frukost, enkelt och lätt och passar till alla äppel älskare perfekt.
½ kg äpplen
3-4 dl socker
1. Börja med att skala och hacka äpplerna i småbitar.
2. Häll dem sedan i en kastrull och tillsätt socker.
3. Hetta upp plattan till ca (6an) och rör om då och då så inte sockret bränner fast.
4. Detta tar ca 1-2 timmar men kom ihåg när äpplena och sockret börjat koka ihop blir det mera likt ett mos än marmelad. Då istället för att hälla i en massa mera socker så häller du ut lite utav vattnet och låter det sedan koka vidare tills de tjocknar.
5. Och så vips så har du ett gott och lite nyttigare pålägg till frukost, enkelt och lätt och passar till alla äppel älskare perfekt.
Kommentarer
Trackback