Äppelmos

Det är höst och äpplena faller precis som alla löven ner på marken, men ska dem bara ligga där och förmultna när det finns så mycket gott du kan göra med dem? Mitt svar blir ett självklart nej så jag tog mig ut en solig höstdag och plocka en massa äpplen på grannens tomt sedan blev det att tillbringa några timmar i köket och koka Äppelmos och Äppel Marmelad. Här kommer mitt egna recept på ett enkelt och gott äppelmos:

Äppelmos:
½ kg färska äpplen
3 dl socker
½ dl vatten (eller mer beroende på hur vattniga äpplena är inuti men det tar man steg för steg undertiden det kokar)

1. Börja med att skala äpplena och hacka i små bitar.
2. Häll sedan i bitarna i en stor kastrull och hetta upp plattan lite.
3. Häll sedan i sockret och vattnet och koka undet lock mellan 1-2 timmar och kom ihåg att röra om då och då. Håll även en lagom värme (ca 6an)


4. När du ser mer och mer att klumparna försvinner börjar äppelmoset bli klart, du kan hjälpa till att mosa med en sked eller gaffel så att dem försvinner helt.


 


Tycker du sedan att moset är för tjockt är det bara att hälla i mera vatten så du får det som just du behagar.

Enkelt och lätt och extremt gott!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0