Bondkakor
Bondkakor är något som uppskattas ofta av vuxna men jag tycker själv dom är riktigt goda trots att jag inte är så förtjust i sötmandel, dom är ändå lite knäckiga och passar perfekt till fikat och har lite mera smak en vanliga kakor gjorda på smördeg.
Bondkakor:
5½ dl vetemjöl
2 dl socker
1½msk sirap
1 tsk bikarbonat
1 msk vatten
50 g malensötmandel
200 g smör
1. Häll sedan mjölet på en hög på bordet eller i en stor bunke.
2. Gör en fördjupning i mjölet och häll i socker, sirap, malensötmandel och bikarbonaten utrört i vattnet.
3. Skär sedan smöret i små bitar och häll i och knoda ihop allting till en deg.
4. Rulla ihop till avlånga korvar och rulla in i plastfolie och ställ i kylen i några timmar.
5. Sätt ugnen på 175 grader
6. Skär dem sedan i ca 2 cm tjocka bitar, platta ut och lägg på en plåt klädd med bakplåtspapper.
7. Grädda sedan mitt i ugnen i ca 8 minuter, kakorna är klara när dom går en gyllenbrunfärg och ta då ut dom och låt de svalna på plåten.
8. Sedan har du riktigt knapriga och goda kakor att bjuda på till fikat!
Bondkakor:
5½ dl vetemjöl
2 dl socker
1½msk sirap
1 tsk bikarbonat
1 msk vatten
50 g malensötmandel
200 g smör
1. Häll sedan mjölet på en hög på bordet eller i en stor bunke.
2. Gör en fördjupning i mjölet och häll i socker, sirap, malensötmandel och bikarbonaten utrört i vattnet.
3. Skär sedan smöret i små bitar och häll i och knoda ihop allting till en deg.
4. Rulla ihop till avlånga korvar och rulla in i plastfolie och ställ i kylen i några timmar.
5. Sätt ugnen på 175 grader
6. Skär dem sedan i ca 2 cm tjocka bitar, platta ut och lägg på en plåt klädd med bakplåtspapper.
7. Grädda sedan mitt i ugnen i ca 8 minuter, kakorna är klara när dom går en gyllenbrunfärg och ta då ut dom och låt de svalna på plåten.
8. Sedan har du riktigt knapriga och goda kakor att bjuda på till fikat!
Kommentarer
Trackback