Räk o Tonfiskpizza
Pizzor är något som nog alla unnar sig någon gång då och då, speciellt en härlig fredags kväll som min pappa alltid brukar vilja ha med en kall öl till. Men varför åka och köpa en pizza när det är lätt och kul att laga till själv? Plus att du kan ha på just vad du vill och hur mycket du vill så pizzan passar just till dig! Denna gång är det faktiskt min mamma som insperera mig en fredags kväll då det var Pizzatime hemma och hon kom med ideen om Tonfisk och räkor på Pizzan så enkelt och lätt fick de bli en räk o tonfiskpizza denna fredag.
Pizzadeg:
1 Stor plåt eller 2 pizzor
2dl vatten
25g jäst
2 msk rapsolja
½ tsk salt
4-5 dl vetemjöl
Fyllning:
100 g tomatsås
2 burkar Tonfisk
200 g räkor
Vanlig hushållsost efter så mycket du behagar, (i våran familj brukar det vara överflöd eftersom vi alla är tokiga i smältost)
Pizzakrydda och Organa för att gå lite mera smak
1. Börja med att hetta upp vattnet till fingervarmt (37grader) och häll i en stor bunke
2. Smula sedan ner jästen och rör om lite och tillsätt sedan salt och olja.
3. Häll sist i mjölet och börja med att ta hälften utav de och sedan mer och mer beroende på hur kladdig den känns. Degen har tillräckligt med mjöl när den blir slät och släpper bunken.
4. Låt den sedan jäsa dragfritt under en bakduk i ca 1 timme
5. Sätt på ugnen på 275 grader
6. Dela degen i två lika stora delar och knoda den en stund,
kavla sedan ut den på ett mjölat bakbord eller direkt på en mjölad plåt. (Jag brukar kavla ut den lite på bordet sedan lägga den på plåten och kavla ut resten där)
7. Mixa dom krossade tomtarena i en mixer och bredöver smeten över pizzadegen.
8. Hacka sedan tonfisken och häll över på hela pizzan och även räkorna om du vill blanda.
Sedan osten som är lättast att bara hyvla på med en vanlig osthyvel annars kan du använda dig av en matbredare och strimla den.
9. Krydda till sist ifall du vill och sedan in i ugnen 10 minuter.
10. Sedan är pizzan klar att serveras, som sagt perfekt en härlig fredagskväll!