Krämig grönsakssoppa (grundrecept)
Nu när hösten börjar närma sig och det blir kallare ute, många blir förkylda och får halsont. Du måste få i dig energi, något varmt men lättätet. Då är denna krämiga goda grönsaksoppa en perfekt måltid som är dels väldigt nyttig, smakrik och samtidigt lätt att få i sig och du får en varmgod mättnadskänsla i magen.
4 port
6 medelstora potatisar
3 morötter
1 gullök
2 dl Creme Fraiche
4 dl matlagningsgrädde, mjölk eller vatten om du vill ha en tunnare soppa.
1 Grönsaksbuljong
1 Vitlöksklyfta eller vitlökspulver
Basilica
Timjan
Smör till stekning
1-2 msk mjöl kan tillsättas om du upplever att soppan känns för tunn.
1. Börja med att skala potatisarna och morötterna och skär dem sedan i småbitar.
2. Koka upp vatten i en kastrull och häll i potatis/moröttsbitarna och koka under lock i ca 20 min.
3. Hetta under tiden upp en stekpanna, skala löken och häll i den.
4. Stek löken så den får en ljusfärg, ca 6-8an så du inte steker den för hårt.
5. Häll sedan i creme fraiche, matlagningsgrädde/mjölk, grönskapsbuljongen och kryddorna och vispa runt
6. Känn med en gaffel eller provsticka ifall potatisen och morötterna är mjuka. Är dem de så ska du hälla ur vattnet ifrån kastrullen och föra ner potatisen o morötterna i stekpannan.
7. Låt koka i några minuter.
8. Sedan är soppan klar att serveras och passar perfekt för alla sjuklingar där ute eller varför inte bara som en härlig sopplunch.
4 port
6 medelstora potatisar
3 morötter
1 gullök
2 dl Creme Fraiche
4 dl matlagningsgrädde, mjölk eller vatten om du vill ha en tunnare soppa.
1 Grönsaksbuljong
1 Vitlöksklyfta eller vitlökspulver
Basilica
Timjan
Smör till stekning
1-2 msk mjöl kan tillsättas om du upplever att soppan känns för tunn.
1. Börja med att skala potatisarna och morötterna och skär dem sedan i småbitar.
2. Koka upp vatten i en kastrull och häll i potatis/moröttsbitarna och koka under lock i ca 20 min.
3. Hetta under tiden upp en stekpanna, skala löken och häll i den.
4. Stek löken så den får en ljusfärg, ca 6-8an så du inte steker den för hårt.
5. Häll sedan i creme fraiche, matlagningsgrädde/mjölk, grönskapsbuljongen och kryddorna och vispa runt
6. Känn med en gaffel eller provsticka ifall potatisen och morötterna är mjuka. Är dem de så ska du hälla ur vattnet ifrån kastrullen och föra ner potatisen o morötterna i stekpannan.
7. Låt koka i några minuter.
8. Sedan är soppan klar att serveras och passar perfekt för alla sjuklingar där ute eller varför inte bara som en härlig sopplunch.
Kommentarer
Trackback