Lussebullar med kesella

Nu är det jul o dags för stort julbak och vad passar inte bättre än ett par härliga lussebullar att äta till glöggen tillsammans med lite pepparkakor och annat gott.

30 bullar

 

  • 50 g jäst
  • 150 g smör
  • 5 dl mjölk
  • 250 g kesella
  • ½ tsk salt
  • 1 ½ dl strösocker
  • 1 g saffran
  • ca 1 dl russin
  • ca 1 ½ liter vetemjöl
  • ägg till pensling
1. Börja med att smula ner jästen i en stor degbunke
2. Smält sedan smöret och låt det svalna och häll sedan ner det i degbunken och rörrunt
3. Efter det häller du i kesella, salt, socker och saffran
4. Häll till sist i mjölet och arbeta degen så den blir smidig och släpper degbunken
5. Låt degen sedan jäsa i 30 min-1 timme
6. Efter degen jäst så bakar du ut degen till lussebullar eller gör egna figurer för en roligare och personligare bakverk
7. Stoppa i russin och låt degen sedan jäsa ca 1 timme igen.
8 Sätt ugnen på 250 grader
8. När bullarna jäst och blivit stora så penslar du på med ägg och grädda sedan bullarna mitt i ugnen i ca 8-10 minuter och sedan är det bara att ta ut dem och njuta!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0