Micro Knäck

Knäck, något som alltid ska finnas när det är jul enligt mig i alla fall och så är det så extremt gott också! Visst kan det vara väldigt komplicerat att koka knäck, de tar tid, bränner fast och blir kladdigt och kletigt. För att slippa allt detta men ändå få ett bra resultat, använd micron och ca 10 minuter av ditt liv istället så slipper du vänta så, riskera att bränna fast o alla andra jobbiga situationer som kan uppstå när du ska laga knäck.

Ca 30 st
1 dl grädde
1 dl strösocker
1 dl ljussirap
½ dl skalad sötmandel
Knäckformar

1. Börja med att hälla ner grädde, socker och sirap i en stor tallrik (som är microsäker)

2. Hacka eller mixa sedan sötmandeln och häll i smeten och rör runt.
3. Ställ in tallriken i 8 minuter på 570 grader.
4. Ta ut tallriken och häll ut smeten jämnt i knäckformarna. (lättast att andvända en tesked)

5. Ställ dem sedan på avkylning antagligen om du vill att det ska gå snabbt tar du frysen annars passar kylen bra.
Sedan när de svalnat är det bara att bjuda släkten på!



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0