Bondomelett
Bondomelett är en väldigt enkel mat att laga, det går snabbt och är även väldigt nyttig och bra efersom du får i idag både proteiner och kolhydrater på samma gång och du kan även blanda i vad du själv vill ha. Just därför det heter bondomelett. Det kan vara t.ex korv, kyckling, skinka, kött, bönor eller just de du gillar. Här är ett recept på bara grunden till omeletten och sedan får ni själva blanda i det ni tycker om.
Bondomelett:
4 port.
8-10 medelstora potatisar (måsta vara kokta innan för att kunna steka)
½ gullök
3 ägg
1 grönsaksbuljon
1 dl vatten
1 krm salt
2 msk klippt persilja
+ 1 msk smör till stektning
1. Börja med att skala och skära löken i tärningar
2. Skala sedan potatisen och Skär den i små bitar
3. häll sedan på lite smör och smält det på stekpannan och stek sedan löken och potatisen och ifall du nu vill ha i korv, kyckling, kött eller liknande så stek de då med.
4. Låt det få en fin gyllenbrunfärg
5. Vispa ihop äggen, vattnet, buljongen, salt och persiljan. (persiljan behver du inte ha i ifall du inte tycker om det men det ger lite mer smak på omeletten)
6. Stek sedan omeletten på rätt svag värme och rör runt med en gaffel eller stekspade så omeletten rinner ner jämt i sidorna.
7. När omeletten blivit lite krämig på ovansidan och gyllenbrun på undersidan är den färdig och sververa gärna med en godsallad till och nån passande sås beroende på vad för något du har haft i.
Detta åt jag här om dagen och jag valde att göra en vanlig omelett med bara potatis och stekte sedan ett ägg. Mums!
Bondomelett:
4 port.
8-10 medelstora potatisar (måsta vara kokta innan för att kunna steka)
½ gullök
3 ägg
1 grönsaksbuljon
1 dl vatten
1 krm salt
2 msk klippt persilja
+ 1 msk smör till stektning
1. Börja med att skala och skära löken i tärningar
2. Skala sedan potatisen och Skär den i små bitar
3. häll sedan på lite smör och smält det på stekpannan och stek sedan löken och potatisen och ifall du nu vill ha i korv, kyckling, kött eller liknande så stek de då med.
4. Låt det få en fin gyllenbrunfärg
5. Vispa ihop äggen, vattnet, buljongen, salt och persiljan. (persiljan behver du inte ha i ifall du inte tycker om det men det ger lite mer smak på omeletten)
6. Stek sedan omeletten på rätt svag värme och rör runt med en gaffel eller stekspade så omeletten rinner ner jämt i sidorna.
7. När omeletten blivit lite krämig på ovansidan och gyllenbrun på undersidan är den färdig och sververa gärna med en godsallad till och nån passande sås beroende på vad för något du har haft i.
Detta åt jag här om dagen och jag valde att göra en vanlig omelett med bara potatis och stekte sedan ett ägg. Mums!
Kommentarer
Trackback