CarrosToscakaka

Denna kaka har blivit en riktig Succe bland släkt och vänner och syns nu väldigt ofta på födelsedagskalas, studenter och liknande och har fått mycket beröm över den.
Carrostoscakaka (min toscakaka) är alltså en riktig höjdare och jag tycker alla borde testa och den är rätt så lättlagad också men det är viktigt att hålla koll på toscasmeten för den kan bränna fast om du har för högvärme och rör för lite.

Toscakaka:
ca 16-18 bitar

100g smör
2 ägg
1½ dl socker
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
½ dl grädde eller mjölk (blir en lyxigare och lite godare kaka med grädde i)


Glasy:
100g smör
1½ dl socker
2 msk mjölk
1½ dl hackad, skalad sötmandel
2 tsk vaniljsocker
2 msk sirap




1. Börja med att sätta på ugnen på 175 grader
2. Smörj och bröda en ungsäkerform ca 25 cm. Bröda formen med ströbröd eller socker, jag brukar själv ha hälften hälften.
3. När du nu ska börja med kakan ska du först smälta smöret och sedan hälla i grädden/mjölken och låt det stå en stund.
4. Vispa ägg och socker pösigt och häll sedan i mjölet blandat med bakpulvret och vaniljsockre.
5. Rör om och tillsätt tillsist de smältasmöret och grädden.
6. Rör till en slät smet och häll sedan ner det i formen och grädda kakan mitt i ugnen i ca 20-25 minuter.
7. Medans kakan är i ugnen kan du börja med glasyren.
8. Börja med att smälta smöret och häll sedan i mjölken och dom övriga ingredienserna och ha på en svag värme och rör lite då och då så det inte bränner fast.
9. När sedan klockan ringer så känn med en provsticka/gaffel eller liknande och se om den är klar. Är den det tar du ut kakan och brer över glasyren och grädda sedan kakan mitt i ugnen igen i ca 10 minuter eller tills den fått en fin ljusbrunfärg. Kakan kan vara lite kletig men det stelnar till sedan när kakan har svalnat.


10. Skär upp kakan i lagom stora bitar och sververa med en klick grädde och bär.

 


Kommentarer
Postat av: Anna

Nu fick jag ett riktigt sug på Toscakaka! Har inte bakat det på jätte länge och de får nog bli som efterrätt ikväll eftersom det är lill-lördag idag:) tack för ideen, jag tycker om din matblogg

2010-03-24 @ 13:24:30

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0