Glasyrkaka

Glasyrkaka

Glasyrkaka är en "finare" kaka än en vanligsockerkaka,
passar perfekt till en finare efterrätt eller att bjuda på när det är kalas och uppskattas ofta

Smet:
75 g smör eller margarin
2 ägg
2 dl socker
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
1 dl mjöl


Glasyr:
2 msk smör eller margarin
1 ½ dl socker
1 tsk vaniljsocker
2 msk grädde


1. Sätt på ugnen på 175 grader
2. Smält matfettet och låt det svalna och häll sedan i mjölken i kastrullen
3 Vispa ägg och socker pösigt
4. Tillsätt mjölet, bakpulvret och vaniljsockret och rör en stund
5. Rör sedan i matfettet och smöret och vispa till en slät smet
6. Smörj en ungsäker form med smör och bröda sedan med ströbröd eller socker eller blanda (jag brukar blanda)
7. Grädda kakan mit ti ugnen i ca 30 minuter
8. När klockan ring känn då med en provsticka så kakan inte är kletig. Om den inte är de så ta ut den.


9. Smält mattfettet till glasyren och häll i grädden samt sockret och rör runt. (för att få en finare färg kan du även hälla i lite karamellfärg)

10. Häll över glasyren över kakan och ha in den i ugnen igen i ca 10 minuter eller tills glasyren börjat stelna.
Ta sedan ut kakan, skär i lagom stora bitar och vips så har du fått en festligt god kaka att bjuda vänner och bekanta på eller varför inte överraska dina jobbarkompisar med något extra

 

 

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0