Hallonmosbakelser
Hallonmosbakelser
Rulltårta:
3 ägg
2 dl socker
2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
½ dl mjölk
Hallonmos:
1 dl grädde
1 dl hallonsylt eller 2 dl frystahallon
½ tsk vaniljsocker
Granering:
4 dl grädde
2 msk socker
Jordgubbar, hallon eller nå andra bär
1. Sätt på ugnen på 250 grader
2. Vispa ägg och socker pösigt
3. Häll sedan i mjölet, bakpulvret och vaniljsocker och rör runt, tillsätt sedan mjölken och rör till en slät smet.
4. Klä en långpanna med bakplåtspapper och bred ut smeten över
5. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 5 minuter eller tills kakan fått en fin ljusbrun färg
6. Ta ut kakan och lägg ut ett bakplåtspapper med socker på bordet.
Vänd sedan kakan till pappret så botten hamnar uppåt.
7. Vispa grädden så den blir rätt hård och blanda sedan i sylten och vaniljsocker
8. Smeta ut hallonmoset över kakan så den täcker hela ytan
9. Rulla ihop den och skär sedan i ca 2 cm tjocka skivor och vänd på dem.
10. Vispa sedan resten av grädden till Graneringen och bred ut över bakelserna. För att få det lite finare så använd en sprits
11. Lägg sist på bären och vips så har du en enkel god bakelse som passar i alla lägen.
Kommentarer
Postat av: Anonym
Vilken otroligt vacker bild jag blir riktigt sugen på att äta en sån jag. kram Maria :)
Trackback