Hemmagjorda köttbullar

Köttbullar är en riktigt klassicer här i sverige och uppskattas av både barn och vuxna och kan serveras med både pasta och potatis. Här är mina hemmagjorda köttbullar som min mamma har lärt mig att laga

Köttbullar
Ca 4 port


300 nöt/älg kött
1 ägg
1½ dl svälda havregryn (i mjök)
1 tsk salt

Smör till stekning
Stek och grillkrydda för att få lite mera smak


1. Börja med att svälla havregrynen i en mugg med mjölk och låt stå i ca 5-10 minuter.
2. När havregrynen svält så blandar du samman alla ingredienser i en bunke och arbeta ihop dom till en deg. (lättast om du börjar med en gaffel eftersom det blir väldigt klibbigt med ägget i)
3. Rulla sedan till små bollar


4. Hetta upp en stekpanna med smör och stek på en lagom värme (6-8an) i ca 20 minuter och vänd självklart på dom lite då och då.


5. När köttbullarna har stekt klart så kan du hälla över lite stek och grillkryffa eftersom det ger lite mera smak på köttbullarna.
6. Servera sedan med t.ex. Koktpotatis, brunsås och lingonsylt. En riktig klassicer som håller i alla lägen :)





Kommentarer
Postat av: Följande bloggläsare

Dina köttbullar är toppen och ahr blivit till en favorit hos oss nu, nästan varje söndag äts de "carrosköttbullar" med potatis och sås:)

2011-04-04 @ 09:43:15

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0