Kärleksmums
Kärleksmums, även kännt som mockarutor eller snoddas men jag säger kärleksmums eftersom det låter lite mera romantiskt och idag blev det även kärleksmums med rosa strössel så jag tycker namnet passar in.
Kärleksmums är väldigt lätt att baka och har en god smak. Uppskattas ofta av vuxna eftersom glassyren över kakan har kaffesmak i sig.
Kärleksmums i långpanna
150 g smör
1½ dl mjölk
2 ägg
3 dl socker
1 msk kakao
2 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
4½ dl vetemjöl
Glassyr:
75 g smör
2 msk kallt kaffe
1 msk kakao
2 tsk vaniljsocker
3 dl florsocker
Strössel eller kokos
1. Sätt på ugnen på 175 grader
2. Smält matfettet och häll i mjölken
3. Vispa ägg och socker pösigt och häll sedan i vetemjöl, kakao, vaniljsocker och bakpulver och rör om med en slikepott eller liknande. Tillsätt till sist smör/mjölk blandningen och rör till en slät smet.
4. Klä en långpanna med bakplåtspapper och häll över smeten jämnt i den.
5. Grädda i nedredelen av ugnen i ca 15 minuter.
6. Ta ut kakan och låt den svalna och börja med glassyren
7. smält smöret och häll sedan i kaffet.
8. Tillsätt dom övriga ingredienserna och vispa ihop dom så det inte bli nå klumpar, låt stå en stund under omrörning och bred sedan ut den över kakan.
9. Tillsist strör du över strössel eller kokos och låt det stå tills galssyren blir hård, skär sedan i lagom stora bitar och servera med en klick grädde till. Mums (:
Kärleksmums är väldigt lätt att baka och har en god smak. Uppskattas ofta av vuxna eftersom glassyren över kakan har kaffesmak i sig.
Kärleksmums i långpanna
150 g smör
1½ dl mjölk
2 ägg
3 dl socker
1 msk kakao
2 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
4½ dl vetemjöl
Glassyr:
75 g smör
2 msk kallt kaffe
1 msk kakao
2 tsk vaniljsocker
3 dl florsocker
Strössel eller kokos
1. Sätt på ugnen på 175 grader
2. Smält matfettet och häll i mjölken
3. Vispa ägg och socker pösigt och häll sedan i vetemjöl, kakao, vaniljsocker och bakpulver och rör om med en slikepott eller liknande. Tillsätt till sist smör/mjölk blandningen och rör till en slät smet.
4. Klä en långpanna med bakplåtspapper och häll över smeten jämnt i den.
5. Grädda i nedredelen av ugnen i ca 15 minuter.
6. Ta ut kakan och låt den svalna och börja med glassyren
7. smält smöret och häll sedan i kaffet.
8. Tillsätt dom övriga ingredienserna och vispa ihop dom så det inte bli nå klumpar, låt stå en stund under omrörning och bred sedan ut den över kakan.
9. Tillsist strör du över strössel eller kokos och låt det stå tills galssyren blir hård, skär sedan i lagom stora bitar och servera med en klick grädde till. Mums (:
Kommentarer
Trackback