Knaprigapannkakor

Knapriga dinkelpannkakor innehåller exakt samma som vanliga dinkelpannkakor men det är stekningen utav pannkakorna som är annorlunda och att få dom sådär knapriga och goda tar dubbelt så lång tid nästan som att steka en vanlig pannkak. Smaken är ingen skillnad men jag föredrar hellre lite knaperstekta.

Dinkelpannkakor
12-15 stycken
3 ägg
6 dl mjölk
1½ dl vetemjöl
1 dl dinkelmjöl
2 msk rapsolja
1 msk socker
(om det behagas för en sötare smak)
1 krm salt


smör till stekning

1. Börja med att vispa ut mjölet i hälften av mjölken (helst med elvisp) och tillsätt sedan resten och vispa tills du får en slät smet.
2. Häll sedan i rapsoljan, socker och salt och tillsist så vispar du i ett ägg i taget och vispar en stund.
3. Hetta upp en stekpanna med smör och häll sedan i nästan 1 dl av smeten. (Första pannkakan brukar alltid bli "latgräddad").
4. Stek pannkakorna på enrätt så hög varme (8an) i ca 1½-2 minuter på varje sida men vänd inte på den fören du ser att övan sidan inte är nå smetig för då är det risk för att dom får sönder och delar på sig. När du vänt pannkakan 1 gång och stekt den på båda sidorna så ska du göra det igen för det är då pannkakorna blir lite knaprigare och eftersom du häller i lite mindre smet så blir dom något tunnare och alltså egentligen klara fortare men i det här faller ska dom ligga lite längre på.

Detta är mina favoriter och ska serveras med vaniljglass och jordgubbssylt, då är det Carrospannkakor

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0