Potatismos

Potatismos är något som nog alla ätit någongång i livet och är verkligen en bra vardagsmat, snabb och enkel och passar till många olika kött och korv rätter men vanligast är nog Köttbullar, potatismos och lingon sylt. En av barnens favoriter och serveras nästan alltid som dagenslunch på restauranger och uppsakttas av nästan alla.

Potatismos
4 Port

10-12 medelstora potatisar
3 msk smör
3 dl mjölk
salt
malen svartpeppar


(För att få ett mer smakrikt potatismos kan du använda dig av följande kryddor)
Mos och pommeskrydda
Citronpeppar
Persilja


1. Börja med att skala potatisen och skär den sedan i småbitar eftersom den blir mjukare fortare då, ca 15 min under lock brukar de ta.
2. Häll sedan ur vattne och mosa potatisen med en potatisstöt eller använd en stavmixer.

3. Tillsätt smöret och rör sist ner mjöken kom ihåg att hälla ner lite i taget för det blir olika mängd mjölk beroende på hur stora/många potatisar du har men ca 3 dl ska det vara.

4. Smaksätt sedan moset med salt, peppar och eventuellt någon annan krydda eller klipp i lite persilja.
5. Servera sedan till t.ex köttbullar eller stekt korv med lite ketshup och senap och låt det smaka eller varför inte som i de här fallet, ungstekt lax o lite kaviarsås? Riktigt smarrigt för alla fiskälskare!




 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0