Stektpotatis

Stekt potatis är snabblagat och perfekt om du kokat potatis dagen innan och det blivit några över och du kan även få det att smaka som stripsnästan och få en lite mer knaprig smak på det. Det passar även till alla olika "kötträtter" så som älg,nöt,fläskkött, korv, ägg, kyckling, fisk, ja de passar till allt.
Jag älskart i alla fall så därför kommer det ut på min blogg

 


Stekt potatis med farulkorv och ägg
4 port
Stektpotais

8 medelstora kokta potatisar som har kallnat
Pommeskrydda
salt
smör till stekning


1. Börja med att skala potatisen och skär den i tärningsbitar eller liknande.


2. Hetta upp en stekpanna med smör och stek potatisen i ca 15-20 min på lagom värme (6-8an). Kom ihåg att vända på potatisen lite då och då så den inte bränner fast. Potatisen är färdig när den fått lite gyllenbrun färg, då kan du krydda på efter hur mycket du behagar.

3. Stekt potatis passar att servera till de mesta allt med kött kan man säga men jag har valt att köra på klassikern med stektkorv o ägg!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0