Torskfiskpinnar
Fisk är något vi ätit i alla tider och gör det än idag. Dock så tycker inte alla om fisk speciellt mycket men för mig beror de på hur man tillagar den och vilken fisk det är. Själv så äter jag helst panerad fisk och de ska helst vara torsk eller liknande så här kommer ett gott recept på mina goda Torskfiskpinnar
Torskfiskpinnar
4 port
400g torskfile
2 dl ströbröd
1 dl mjöl
1 tsk salt
Till panering
1 ägg
Citronsaft
1. Börja med att skära upp fisken i lagom tjocka avlånga bitar så det blir som fiskpinnar.
2. Blanda samman Ströbröd, mjöl och salt på en stor tallrik.
3. Knäck ägget i en skål och strycköver det över fiskpinnarna och rulla dom sedan i paneringen och du kan även blanda i lite citronsaft i ägget så fisken får lite mer smak annars kan man hälla på det när fisken är klar.
4. Stek sedan på lagom värme (ca 6an) i ungefär 20 minuter och vänd då och då på fiskbitarna så dom inte blir brända.
5. Servera sedan till t.ex ris eller potatis, grönsaker och kaviar sås(recepte på kaviarsås finns i kategorin såser) och pressa över lite citron eller häll över lite citronsaft. MUMS!
Lätt lagat och gudomligt gott
Torskfiskpinnar
4 port
400g torskfile
2 dl ströbröd
1 dl mjöl
1 tsk salt
Till panering
1 ägg
Citronsaft
1. Börja med att skära upp fisken i lagom tjocka avlånga bitar så det blir som fiskpinnar.
2. Blanda samman Ströbröd, mjöl och salt på en stor tallrik.
3. Knäck ägget i en skål och strycköver det över fiskpinnarna och rulla dom sedan i paneringen och du kan även blanda i lite citronsaft i ägget så fisken får lite mer smak annars kan man hälla på det när fisken är klar.
4. Stek sedan på lagom värme (ca 6an) i ungefär 20 minuter och vänd då och då på fiskbitarna så dom inte blir brända.
5. Servera sedan till t.ex ris eller potatis, grönsaker och kaviar sås(recepte på kaviarsås finns i kategorin såser) och pressa över lite citron eller häll över lite citronsaft. MUMS!
Lätt lagat och gudomligt gott
Kommentarer
Trackback