Ugnspannkaka
Ugnspannkaka är precis som vanligpannkaka fast tjockare och har nästan samma smet. perfekt om man egentligen inte har tid att laga mat utan måste göra annat. Det är bara fixa smeten sedan in i ugnen så sköter ugnen allt. Det enda du måste gör är att ta ut den i rätt tid bara så klart.
Ugnspannkaka
1 långpanna (ca 6-8 port)
6 ägg
12 dl mjölk
6 dl vetemjöl
1 msk socker
4 msk rapsolja
1 krm salt
2 tsk bakpulver
Flytande smör till plåten
1. Sätt ugnen på 225 grader
2. Börja med att vispa ut mjölet i hälften av mjölken (helst med elvisp) och tillsätt sedan resten och vispa tills du får en slät smet.
3. Häll sedan i rapsoljan, socker. bakpulver och salt och tillsist så vispar du i ett ägg i taget och vispa en stund.
4. Häll sedan ut lite flytande smör på en stor plåt och häll sedan i smeten.
5. Grädda sedan pannkakan mitt i ugnen i ca 40 minuter och sedan är pannkakan klar.
Snabb och enkel och extremt bra ifall du blir pannkakssugen men inte orkar steka en massa pannkaka eller inte har tid.
(Ifall du vill göra fläskpannkaka så kan du antagligen steka lite bacon och häll i det i smeten eller så drar du i långa strimmor som du abar lägger över i smeten och sedan in i ugnen ifall du hellre är sugen på de)