Fläskpannkaka

Tröttnat på de vanliga pannkakorna du steker eller vill få mer smak i din ugnspannkaka..
Då är fläskpannkaka perfekt! Mera smak, lite köttigt men ändå lika härlig som en vanlig pannkaka och lätt att laga.


Fläskpannkaka
6-8 port

400 g bacon
(eventuellt steka dom med lite grullkrydda för mer smak)
6 ägg
12 dl mjölk
6 dl vetemjöl
½ msk socker
4 msk rapsolja
1 krm salt
2 tsk bakpulver
Flytande smör till plåten

1. Sätt ugnen på 200-225 grader
2. Stek baconen, inte för hårt utan bara så dem blir mjuka och får lite färg. Krydda eventuellt med lite grillkrydda för mer smak


3. Häll sedan ut allt fett som blir och ställ det åt sidan ettag medans du gör själva pannkakssmeten.
4. Börja med att vispa ut mjölet i hälften av mjölken (helst med elvisp) och tillsätt sedan resten och vispa tills du får en slät smet.
5. Häll sedan i rapsoljan, socker. bakpulver och salt och tillsist så vispar du i ett ägg i taget och vispa en stund.
6.  Rör till sist i baconen


7. Häll sedan ut lite flytande smör på en stor plåt och häll sedan i smeten.


8. Grädda pannkakan i ca 50 min och känn sedan med en provsticka om den är färdig. Klibbar den inget är den klar för servering!
Lingon sylt brukar rekommenderas men självklart kan du ha vad du vill och t.ex som här toppa till det med lite grädde också!


Kommentarer
Postat av: Bloggläsare

Kan du inte visa hur man gör raggmunk? :)

2010-11-24 @ 18:49:42
Postat av: Malin

Ser riktigt gott ut!:)

2010-11-30 @ 18:04:17

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0