Klyftpotatis
Perfekt till grillat, perfekt på sommaren eller egentligen runt hela året. Klyftpotatis, klyftpotatis!
Det är något som nästan alla uppsakttar och bjuds ofta på när man är bortbjuden eller på härliga helgkvällar då man vill äta något extra gott. Det är även väldigt lättlagat men man måste ha ork att skala om man inte väljer att ha skale kvar och god tid på sig eftersom det tar en rätt så lång tid. Men reslutatet som blir är verkligen värt att vänta på eftersom det är riktigt mumsigt!
Klyftpotatis
4 port
8-10 potatisar
2 msk smör
salt och pommeskrydda
1. Börja med att sätta ugnen på 225 grader
2. Skala potatisen och skär som månar. Först på mitten sedan dela igen och igen.
3. smält smöret i en kastrull och häll sedan ut de över en stor plåt.
4. "smörj in" potatisklyftorna i smöret och häll sedan på salt och pommes krydda.
Det är något som nästan alla uppsakttar och bjuds ofta på när man är bortbjuden eller på härliga helgkvällar då man vill äta något extra gott. Det är även väldigt lättlagat men man måste ha ork att skala om man inte väljer att ha skale kvar och god tid på sig eftersom det tar en rätt så lång tid. Men reslutatet som blir är verkligen värt att vänta på eftersom det är riktigt mumsigt!
Klyftpotatis
4 port
8-10 potatisar
2 msk smör
salt och pommeskrydda
1. Börja med att sätta ugnen på 225 grader
2. Skala potatisen och skär som månar. Först på mitten sedan dela igen och igen.
3. smält smöret i en kastrull och häll sedan ut de över en stor plåt.
4. "smörj in" potatisklyftorna i smöret och häll sedan på salt och pommes krydda.
5. Ställ sedan plåten mitt i ugnen i 20 minuter.
6. När klockan ringer tar du ut plåten och vänder på dem sedan in 20 minuter igen.
7. När dom fått en fin gulbrun färg är det dags att ta ut dem och servera med nå gott kött, eller egentligen passar klyft potatis till allt eller varför inte så enkelt som här med lite ungstekta grönsaker till bara!
7. När dom fått en fin gulbrun färg är det dags att ta ut dem och servera med nå gott kött, eller egentligen passar klyft potatis till allt eller varför inte så enkelt som här med lite ungstekta grönsaker till bara!
Kommentarer
Trackback