Lasagne
Har man tröttnat på Spagetti och köttfärssås eller ska du bjuda hem lite folk och vill laga till nå lite mer, lite godare så är Lasagne något som brukar uppskattas av många och blir det rester kvar är de perfekt att ha i matlådan!
Lasagne: 4-6 port
12 lasagne plattor (4 per lager)
Smör att smörja formen
Körrfärssås
Använd receptet köttfärssås som finns på kötträtter
Ostsås:
2 msk smör
7 dl matlagningsgrädde eller mjölk
3 dl riven ost
4-5 msk mjöl
salt och peppar
1. Börja med att sätta på ugnen på 225 grader
2. Smörj sedan en ungssäker form och lägg på de första lasagneplattorna (4 st)
3. Börja sedan med att laga till köttfärssåsen enligt mitt recept på köttfärssås som finns på kötträtter
4. När den är färdig kan du vrida av den och låta den puttra på en stund, börja då med ostsåsen
5. Smält smöret i en kastrull och tillsätt sedan Grädde/mjölken, den rivna osten och låt de koka. Först då kan du sila i mjölet och vispa kraftigt hela tiden.
6. Häll till sist i salt o peppar och eventuellt någon annan krydda du gillar.
7. Börja sedan med att bred över ett lager av köttfärsås sedan ost såsen, lägg sedan på ett lager lasagneplattor och för samma sak.
8. När du sedan lagt på det sista lagret med lasagnplattor häller du över de sista av köttfärs/ostsåsen och riv sedan över ost. Antagligen riven eller med osttyvel vilket jag tycker är lättare.
8. Ställ sedan in lasagnen i ca 40-45 min och prova sedan med en provsticka om lasagnen är klar, är den mjuk så är den färdig för att serveras!
Perfekt för en trevlig middag, bara skära upp lite sallad sen är det på topp!
Kommentarer
Trackback