Sockerkaka
Enkelt gott och lätt och kan göras på olika sätt då passar en sockerkaka perfekt.
Sockerkaka är väldigt lätt att fixa ihop och du kan även smaksätta med allt möjligt såsom lite kakao, frukt, citron eller vad just du behagar men här kommer grundrecepte på en vanlig god sockerkaka!
Sockerkakssmet:
3 ägg
2 dl strösocker
3 dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
75 g smör eller margarin
1 dl mjölk
Tillbehör:
Smör till att smörja in formen
Ströbröd eller socker (jag brukar blanada)
1. Börja med att sätta ugnen på 175 grader
2. Smörj sedan en hålform och bröda den med ströbröd o socker
3. Smält matfettet och låt det svalna lite, häll mjölken medans (kom ihåg att det inte får bli för kallt eftersom det är värmen som gör så att bakpulvre får mer effekt)
4. Vispa ägg och socker pösigt
5. blanda ihop vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker o häll det sedan i blandningen
6. Rör om lite sedan ner med matfettet och rör ihop det till en smet
7. Häll sedan i smeten i formen och grädda migg i ugnen i ca 40-45 min, när klockan ringer provar du om den är färdig genom att sticka ner en provsticka eller liknande. Klibbar den inte är kakan klar.
Kommentarer
Trackback