Chickenbits
Jag är alldeles tokig i kyckling men det jag rekomenderar mest är hemmagjorda chickenbits och det kan serveras till väldigt mycket och är dessutom extremt gott. Det passar till ris,klyftpotatis, i tortillasbröd, på smörgås och massa mer. Lätt och extremt gott, perfekt att bjuda vänner på en mysig fredagskväll
Chickenbits
1 kycklingfile
2½ dl ströbröd
1 dl mjöl
kyckling krydda efter behag
1 ägg
smör till stekning
1. Börja med att skära kycklingfilen i små bitar
2. Knäck sedan ägget i en liten skål och se till att alla bitarna blir riktigt insmetade
3. Blanda sedan ihop ströbröd, mjöl och kycklingkrydda och panera bitarna
4. Hetta upp en stekpanna med smör på en lagom värme (6an) och stek bitarna i ca 20 min och vänd då och då så dom inte bräns vid på någon sida.
5.Sedan närdomfått en ljusbrun/orange färg är chickenbitsen färdiga att serveras! Mumsigt och gott
Till och med barnen hemma tyckte mer om dina chickenbits än de man köper på Mcdonalds. Detta kommer bli en favorit hemma! MVH Lotta