Köttfärssås

Köttfärssås och Spaghetti är en riktig klassicer som håller i alla lägen och rekommenderas av många. Lätt, gott och enkelt, bättre en så kan de väl inte bli?

Köttfärssås
4-6 port

400 g Älg eller nötfärs
1 gullök
200 g krossade tomater
3 dl matlagningsgrädde eller mjölk
2 msk ketshup
1 msk matpure

2- 3 msk mjöl
smör till stekning

Kryddor:
Citronpeppar
Chilipulver

(ifall du vill spica upp smaken ännu mer kan du faktiskt använda dig av lite tacomix och hälla i när du steker köttfärsen, blir mer smakriktig och är extremt gott faktiskt!)

1. Börja med att skala och hacka löken i små bitar
2. Stek den sedan i en stekpanna med smör och låten den få lite färg
3. Häll sedan i köttfärsen och stek ihop den med löken tills hela köttfärsen är genomstekt (vill du ha i tacomixen så häll i den nu)

4. Häll i krossade tomater, matlagningsgrädde/mjölk och rör om
5. Häll sedan i ketshup och tomatpure och låt de koka.
6. Sila sist ner mjölet och vispa kraftigt så det inte blir nå mjölklumar och krydda.


Sedan är det bara att servera med spaghetti, lite riven osv o t.ex några tomatskivor till som är de vanligaste man har till köttfärssås. Men självklart kan du även ha de på t.ex pizzan eller koka poatis till. Det passar till det mesta och är riktigt smarrigt.



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0