Carolines Äppelkaka
Det börjar bli höst och äpplena faller ner från träden, istället för att låta dom ligga där så ska jag faktiskt ta och använda mig av dem idag. Det finns ju trots allt så mycket gott man kan göra med äpplen mer en att bara äta dem rakt av så idag blir de Carolines Äppelkaka med Vaniljvisp till!
Carolines Äppelkaka
Ca 18 bitar
4-6 medelstora äpplen
2 ägg
2 dl socker
2½ dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
ca 50 g smör (Kylskåpskallt)
Granering:
Kanel
Socker
1. Sätt ugnen på 200 grader och bröda en långpanna
2. Vispa ägg och socker pösigt
3. Blanda sedan bakpulvret, vaniljsocker och mjöl i en skål och häll det i blandningen
4. Skär äpplena i tärningsbitar (ska dem om du vill) och vänd ner dom i smeten och rör om
5. Häll ut smeten på långpannan
6. Skiva på smöret med en osthyvel och täck hela kakan, granera sedan med kanel och lite socker
7. Grädda sedan kakan mitt i ugnen ca 20-25 minuter, prova sedan med en provsticka. Är den inte klibbig är kakan klar.
8. Ta ut kakan och skär i lagomstora bitar, serevera sedan med vaniljvisp och bara njut!
Carolines Äppelkaka
Ca 18 bitar
4-6 medelstora äpplen
2 ägg
2 dl socker
2½ dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
ca 50 g smör (Kylskåpskallt)
Granering:
Kanel
Socker
1. Sätt ugnen på 200 grader och bröda en långpanna
2. Vispa ägg och socker pösigt
3. Blanda sedan bakpulvret, vaniljsocker och mjöl i en skål och häll det i blandningen
4. Skär äpplena i tärningsbitar (ska dem om du vill) och vänd ner dom i smeten och rör om
5. Häll ut smeten på långpannan
6. Skiva på smöret med en osthyvel och täck hela kakan, granera sedan med kanel och lite socker
7. Grädda sedan kakan mitt i ugnen ca 20-25 minuter, prova sedan med en provsticka. Är den inte klibbig är kakan klar.
8. Ta ut kakan och skär i lagomstora bitar, serevera sedan med vaniljvisp och bara njut!
Kommentarer
Trackback