Korv i ugn

Är du trött på att bara äta vanlig stekt korv?
Du vill ha lite mera smak, kanske någon god sås så allting inte blir så tort?
Då är korv i ugn en jätte bra maträtt som kan ätas till både Potatis och pasta och samtidigt får du en liten godsås, mer smak och maträtten blir inte så torr och tråkig.

4 port
500 g falukorv
3 dl grädde/matlagningsgrädde eller mjölk
Ca 1-2 dl ost
2 msk Ketshup
1 halv gullök
Senap efter behag
1 tomat om det behagas annars kan man servera den kall på sidan istället
kryddor: Salt och peppar


1. Sätt ugnen på 200 grader
2. Smöra en ungsäker form
3. Börja med att skära skåror i korven (inte hela vägen ner)
4. Skär löken och tomaten i skivor och lägg dem sedan i skårorna du skärt i korven.
3. Häl en rand med senap på
5. Blanda sedan samman Ketshup, grädde/mjölk salt o peppar i ett glas och häll det över.
6. Avsluta sedan med att riva på ost med en osthyvel som du lägger över och ställ sedan in formen mitt i ugnen i 20 minuter.
7. Sedan är korven färdig att serveras och passar perfekt till som sagt både potatis eller pasta. En riktigt god och enkel måltid med lite mera smak och lite roligare en bara vanlig stekt korv.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0