Tacopaj
En lätt och festlig måltid är tacopaj som alltid brukar göra susen varje gång och lite "finare" en vanlig tacos. Det går snabbt, uppskattas av många och extremt gott så varför inte slänga upp ett recept på min Tacopaj här.
Tacopaj 4 port
Pajdeg:
100 g smör
2½ dl vetemjöl
8 msk vatten (ca 1,6 dl)
Fyllning:
400 Nötfärs
1 påse tacospicemix
1 dl vatten
2 dl Creme Fraich
2-3 dl ost
1-2 Tomater
1. Börja med att göra pajdegen eftersom den ska stå kallt i kylen i ca 20 min innan du börjar.
2. Knoda ihop smöret och mjölet i en bunke och tillsätt sedan vattnet och knoda om så de blir en lite klibbig deg.
3. Ställ sedan kallt i kylen.
4. Sätt ugnen på 225 grader och kavla ut pajdegen i en ungsäkerform.
Tacopaj 4 port
Pajdeg:
100 g smör
2½ dl vetemjöl
8 msk vatten (ca 1,6 dl)
Fyllning:
400 Nötfärs
1 påse tacospicemix
1 dl vatten
2 dl Creme Fraich
2-3 dl ost
1-2 Tomater
1. Börja med att göra pajdegen eftersom den ska stå kallt i kylen i ca 20 min innan du börjar.
2. Knoda ihop smöret och mjölet i en bunke och tillsätt sedan vattnet och knoda om så de blir en lite klibbig deg.
3. Ställ sedan kallt i kylen.
4. Sätt ugnen på 225 grader och kavla ut pajdegen i en ungsäkerform.
5. Bryn köttfärsen och häll vattnet och Tacospice mixen och rör om lite, låt det sedan sjuda i ca 10-15 min.
6. Bred sedan över köttfärsen på pajdegen, gör lika dant med Cremefraichen.
7. Skölj och skär tomatern i bitar och varva dem med ost både över och under.
7. Skölj och skär tomatern i bitar och varva dem med ost både över och under.
8. Grädda pajen sedan i yttligare ca 10-15 min och sedan är pajen färdig att serveras. Alltid gott med lite tzatziki eller varför inte bara en klick turkiskyoghurt eller cremefraich
Kommentarer
Trackback