Kladdkaka
Nog allas favorit efterrätt och så min med, den klassiska Kladdkakan som ska serveras med lite grädde och jordgubbar. För mig är kladdkaka en riktig sommarfavorit och nu är det inte långt kvar så de efterlängtade kladdkakareceptet kommer upp idga på en riktigt mumsig kladdkaka!
6-8 port
100 g smör
2 ägg
2½ dl socker
1 msk vaniljsocker
2 msk kakao
2 dl vetemjöl
Florsocker och jordgubbar som granering
1. Börja med att sätta ugnen på 175 grader
2. Smält smöret och låt det svalna
3. Vispa sedan ägg och socker pösigt
4. häll sedan försöktigt i kakaon o vanlijsockret och kör på lägsta nivån på elvispen en stund.
5. Sluta sedan vispa och rör i mjölet och sedan de smälta smöret.
6. Smörj och bröda en ungsäker form och häll o bred ut smeten.
7. Ställ sedan in i ugnen i ca 15-20 minuter, tiden beror på hur kladdig du vill att kakan ska bli och man måste tänka på att den blir lite hårdare när den svalnat.
8. Känn sedan med en provsticka och är den lite kladdig så är det bara ta ut den, låte den svalna en stund sedan sila över lite florsocker, vispagrädde och servera!
Passar perfekt att bjuda vänner och familjen på
6-8 port
100 g smör
2 ägg
2½ dl socker
1 msk vaniljsocker
2 msk kakao
2 dl vetemjöl
Florsocker och jordgubbar som granering
1. Börja med att sätta ugnen på 175 grader
2. Smält smöret och låt det svalna
3. Vispa sedan ägg och socker pösigt
4. häll sedan försöktigt i kakaon o vanlijsockret och kör på lägsta nivån på elvispen en stund.
5. Sluta sedan vispa och rör i mjölet och sedan de smälta smöret.
6. Smörj och bröda en ungsäker form och häll o bred ut smeten.
7. Ställ sedan in i ugnen i ca 15-20 minuter, tiden beror på hur kladdig du vill att kakan ska bli och man måste tänka på att den blir lite hårdare när den svalnat.
8. Känn sedan med en provsticka och är den lite kladdig så är det bara ta ut den, låte den svalna en stund sedan sila över lite florsocker, vispagrädde och servera!
Passar perfekt att bjuda vänner och familjen på
Kommentarer
Trackback