Rödspättafile med Ostsås

Fått kommentarer om flera fisk recept så tänkte att jag skulle slänga upp ett nytt väldigt enkelt men gott recept. Rödspättafile med Ostsås är ett litet eget recept som är riktigt enklet och även riktigt gott att äta, passar perfekt till en vanlig middag men även när du bjuder hem folk och brukar uppskattas. Dock bara om man äter fisk vilket somliga inte gör, men för fiskätare är det perfekt och passar att servera med kokt potatis eller ris.

4 port

4a stora Rödspättafiler
2 dl grädde
3 dl mjök
(detta kan du välja själv om du vill ha bara mjölk,
grädde, blanda eller ha matlagningsgrädde beroende
på vad du behagar men att göra såhär tycker jag blir bäst!)
1 gul lök
Ca 4 cm pörjolök ifall du vill ha lite extra smak
2 dl riven ost

kryddor: Salt och citronpeppar
Du kan även pressa över lite citron till såsen eller efter när den är färdig att serveras för lite fräshare smak.

1. Börja med att sätta ugnen på 200grader
2. Bred ut fiskfilerna på en ungssäkerform och häll på lite smält smör
3. Skala och hacka löken i småbitar strö över fisken


4. Blanda samman Grädden,mjölken, den rivna osten och kryddorna i en bunke.
5. Häll över och ställ sedan in i ugnen i 20-30 minuter.


6. Sedan är fisken färdig o serveras, Häll gärna över lite citron o riven ost för att få de lite mer smakrikit o se lite finare ut när du serverar!



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0