Korvstroganoff med Ris
De är oftast så att ris mest äts till kyckling eller chilikorncarne
men det passar även perfekt till Korvstroganoff
och det är dessutom extremt gott, istället för att steka på en vanlig falukorv
kan du göra en riktigt god sås med mera smak och allting blir inte lika tort.
Korvstroganoff
4 port
400 g falukorv
1 gullök
375 g krossade tomater
2 dl grädde, matlagningsgärdde eller mjölk
(godast med vanlig grädde för det blir en lenare och mild smak)
2 msk ketshup
smör till stekning
1-3 msk mjöl till att reda sås med så den blir lite tjockare
exempel på passande kryddor
Chilikrydda
citronpeppar
1. Börja med att skala löken och stek den sedan tills den får lite gulbrun färg
2. Skär sedan falukorven i små bitar och stek dem tillsammans med löken tills den fått lite färg
3. Häll sedan i krossade tomater och grädden och rör runt.
4. Tillsätt kryddorna och sila ner lite mjöl så såsen blir lite tjockare
kom ihåg att röra om ordentligen så de inte blir klumpar.
5. Låt det stå och puttra en stund sedan är det färdigt att serveras!
men det passar även perfekt till Korvstroganoff
och det är dessutom extremt gott, istället för att steka på en vanlig falukorv
kan du göra en riktigt god sås med mera smak och allting blir inte lika tort.
Korvstroganoff
4 port
400 g falukorv
1 gullök
375 g krossade tomater
2 dl grädde, matlagningsgärdde eller mjölk
(godast med vanlig grädde för det blir en lenare och mild smak)
2 msk ketshup
smör till stekning
1-3 msk mjöl till att reda sås med så den blir lite tjockare
exempel på passande kryddor
Chilikrydda
citronpeppar
1. Börja med att skala löken och stek den sedan tills den får lite gulbrun färg
2. Skär sedan falukorven i små bitar och stek dem tillsammans med löken tills den fått lite färg
3. Häll sedan i krossade tomater och grädden och rör runt.
4. Tillsätt kryddorna och sila ner lite mjöl så såsen blir lite tjockare
kom ihåg att röra om ordentligen så de inte blir klumpar.
5. Låt det stå och puttra en stund sedan är det färdigt att serveras!
Kommentarer
Trackback