Marsipanhjärtan
Marsipan brukar det alltid finnas gott om till Jul och på julen är det även dags att visa din älskade eller familj hur mycket du tycker om dem så jag kom på att istället för att försöka mig på stora marsipangrisar och figurer som gör så man lätt kan tröttna på att äta plus att man oftast bara vill ha lite smått efter all julmat så tänkte jag på att göra söta marsipanhjärtan. Sött och gott
Marsipanhjärtan:
Marsipan
Blockchoklad i två olika smakar (t.ex vit och ljus)
Sötmandlar
1. Börja med att skära ut bitar av marsipanen, två stycken som sedan ska bli ett par eftersom det är lättare att forma till ett hjärta
2. Forma bitarna till hjärtan och smält sedan chokladen
3. Lägg i marsipanhjärtanen i chokladen och se till att chokladen fastnar över hela ytorna.
4. Lägg dem sedan på bakplåts eller smörpapper och tryck i en sötmandel
5. Ställ in dem i kylen så chokladen stelnar sedan är det bara att servera!
Kommentarer
Trackback