Mozartkulor
På julen ska man allt lyxa till det lite extra och när släkten kommer ska de bjudas på godmat men självklart ska det även finns fin choklad och stora chokladaskar. Men varför köpa en massa när du kan göra riktigt lyxiga och fina praliner själv? Här kommer ett recept på Mozartkulor som uppskattas av de flesta och dessutom är extremt lätta att göra bara du är lite kreaktiv.
Morzartkulor
Mjuk nogat
Mandelmassa
Mörkblock choklad (du kan även använda dig av ljus eller vit choklad också men äkta Morzartkulor är med mörk)
1. Börja med att dela nogaten i småbitar och rulla dem till runda kulor
2. Skär sedan ut ringar i mandelmassan som du fäster runt nogatkulorna och formar allt till runda bollar.
3. Smält chokladen och rulla sedan kulorna i tills dem är helt täckta av choklad. Lägg dem då på ett bakplåts eller smörpapper och ställ in i kylen för avkylning och så att chokladen stelnar. (För att få kulorna lite extra fina kan du smälta tex vit choklad som du sedan drar över med en sked. Gör häftiga rörelser fram och tillbaka så får du fina smala ränder så ser chokladen lite finare ut)
4. När chokladen stelnat till är det bara ut och servera och se alla uppskattande blickar!
Kommentarer
Trackback