Kladdkaka
Nog allas favorit efterrätt och så min med, den klassiska Kladdkakan som ska serveras med lite grädde och jordgubbar. För mig är kladdkaka en riktig sommarfavorit och nu är det inte långt kvar så de efterlängtade kladdkakareceptet kommer upp idga på en riktigt mumsig kladdkaka!
6-8 port
100 g smör
2 ägg
2½ dl socker
1 msk vaniljsocker
2 msk kakao
2 dl vetemjöl
Florsocker och jordgubbar som granering
1. Börja med att sätta ugnen på 175 grader
2. Smält smöret och låt det svalna
3. Vispa sedan ägg och socker pösigt
4. häll sedan försöktigt i kakaon o vanlijsockret och kör på lägsta nivån på elvispen en stund.
5. Sluta sedan vispa och rör i mjölet och sedan de smälta smöret.
6. Smörj och bröda en ungsäker form och häll o bred ut smeten.
7. Ställ sedan in i ugnen i ca 15-20 minuter, tiden beror på hur kladdig du vill att kakan ska bli och man måste tänka på att den blir lite hårdare när den svalnat.
8. Känn sedan med en provsticka och är den lite kladdig så är det bara ta ut den, låte den svalna en stund sedan sila över lite florsocker, vispagrädde och servera!
Passar perfekt att bjuda vänner och familjen på
6-8 port
100 g smör
2 ägg
2½ dl socker
1 msk vaniljsocker
2 msk kakao
2 dl vetemjöl
Florsocker och jordgubbar som granering
1. Börja med att sätta ugnen på 175 grader
2. Smält smöret och låt det svalna
3. Vispa sedan ägg och socker pösigt
4. häll sedan försöktigt i kakaon o vanlijsockret och kör på lägsta nivån på elvispen en stund.
5. Sluta sedan vispa och rör i mjölet och sedan de smälta smöret.
6. Smörj och bröda en ungsäker form och häll o bred ut smeten.
7. Ställ sedan in i ugnen i ca 15-20 minuter, tiden beror på hur kladdig du vill att kakan ska bli och man måste tänka på att den blir lite hårdare när den svalnat.
8. Känn sedan med en provsticka och är den lite kladdig så är det bara ta ut den, låte den svalna en stund sedan sila över lite florsocker, vispagrädde och servera!
Passar perfekt att bjuda vänner och familjen på
Rödspättafile med Ostsås
Fått kommentarer om flera fisk recept så tänkte att jag skulle slänga upp ett nytt väldigt enkelt men gott recept. Rödspättafile med Ostsås är ett litet eget recept som är riktigt enklet och även riktigt gott att äta, passar perfekt till en vanlig middag men även när du bjuder hem folk och brukar uppskattas. Dock bara om man äter fisk vilket somliga inte gör, men för fiskätare är det perfekt och passar att servera med kokt potatis eller ris.
4 port
4a stora Rödspättafiler
2 dl grädde
3 dl mjök
(detta kan du välja själv om du vill ha bara mjölk,
grädde, blanda eller ha matlagningsgrädde beroende
på vad du behagar men att göra såhär tycker jag blir bäst!)
1 gul lök
Ca 4 cm pörjolök ifall du vill ha lite extra smak
2 dl riven ost
kryddor: Salt och citronpeppar
Du kan även pressa över lite citron till såsen eller efter när den är färdig att serveras för lite fräshare smak.
1. Börja med att sätta ugnen på 200grader
2. Bred ut fiskfilerna på en ungssäkerform och häll på lite smält smör
3. Skala och hacka löken i småbitar strö över fisken
4. Blanda samman Grädden,mjölken, den rivna osten och kryddorna i en bunke.
5. Häll över och ställ sedan in i ugnen i 20-30 minuter.
6. Sedan är fisken färdig o serveras, Häll gärna över lite citron o riven ost för att få de lite mer smakrikit o se lite finare ut när du serverar!
4 port
4a stora Rödspättafiler
2 dl grädde
3 dl mjök
(detta kan du välja själv om du vill ha bara mjölk,
grädde, blanda eller ha matlagningsgrädde beroende
på vad du behagar men att göra såhär tycker jag blir bäst!)
1 gul lök
Ca 4 cm pörjolök ifall du vill ha lite extra smak
2 dl riven ost
kryddor: Salt och citronpeppar
Du kan även pressa över lite citron till såsen eller efter när den är färdig att serveras för lite fräshare smak.
1. Börja med att sätta ugnen på 200grader
2. Bred ut fiskfilerna på en ungssäkerform och häll på lite smält smör
3. Skala och hacka löken i småbitar strö över fisken
4. Blanda samman Grädden,mjölken, den rivna osten och kryddorna i en bunke.
5. Häll över och ställ sedan in i ugnen i 20-30 minuter.
6. Sedan är fisken färdig o serveras, Häll gärna över lite citron o riven ost för att få de lite mer smakrikit o se lite finare ut när du serverar!